От Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че все още препоръчват да

...
От Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че все още препоръчват да
Коментари Харесай

Само болните с Covid-19 да носят маски

От Световната здравна организация (СЗО) оповестиха, че все още предлагат да не се носят маски, в случай че не сте инфектирани с ковид или не се грижите за някой, който е болен, осведоми Си Ен Ен.

Няма съответни доказателства да има някаква евентуална изгода от всеобщо носене на маски. Всъщност има някои доказателства, които демонстрират тъкмо противоположното, в случай че маските не се употребяват вярно, разгласи лекар Майк Райън, началник на програмата за изключителни обстановки на СЗО.

Отделно той означи, че има сериозен проблем - дефицит на маски в международен мащаб.

В момента хората с най-голям риск да се заразят с този вирус са здравните служащи на предна линия, които се излагат на риск всяка секунда. Мисълта някой от тях да не носи маска е ужасяваща, акцентира специалистът.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 638 000 доказани случая, а умрелите са повече от 30 000. Регистрирани са случаи в 202 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 741 000 случая и над 35 000 умряли в 177 страни, възстановили са се над 156 000.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР